Search
15 jaar Bloemenwinkel Madeliefste

Madeliefste

Tijdens haar stage kwam Nancy terecht bij bloemenwinkel Madeliefste in de Hoofmanstraat. Ze keek om zich heen en voelde zich meteen thuis. Ze is gebleven en zit er inmiddels al 15 jaar. Vroeger werkte Nancy in de horeca, maar ze wilde eigenlijk wel iets anders. Haar moeder was net overleden en ze moest denken aan wat die ooit zei: “Waarom ga je geen bloemenwinkel beginnen?” Dat was de start van een omslag. Ze ging de opleiding doen en toen de vorige eigenaar van Madeliefste ermee stopte, nam ze de winkel over. 


”De buurt is gezellig, de mensen zijn aardig en komen hier vaak voor een praatje langs. Ik wil gewoon de mensen blij maken met een bos bloemen, voor een leuke prijs. Ik haal ze in de ochtend vers van de veiling. Het is wel allemaal seizoensgebonden. Ik heb geen heel grote keuze, maar met wat ik heb, maak ik er iets moois van.

Geen veldboeketten

Veld- of plukboeketten maak ik niet, want dan zitten vaak bloemen bij elkaar die een heel andere behandeling nodig hebben. De ene bloem heeft meer water nodig dan de andere. Dus ik verkoop een bos van dezelfde bloemen of kijk wat echt goed te combineren valt.”Nancy en Kerel


Toen ze pas begon had ze een kleine oude hond bij zich. “Best een fel beestje, heel anders dan de hond die ik nu heb. Kerel is een heel grote stoere hond, maar hij is ook een bonk liefde. Hij is ook eigenlijk een beetje een sul. Hij moet zich wel gedragen, dus ik ben best streng voor hem. Kerel moet binnen mijn blik blijven en anders moet ie op zijn dekentje achter de toonbank van Madeliefste. Hij weet precies wie er binnenkomt en van wie hij een snack krijgt.” 

Intussen krijgt Nancy zelf ook af en toe wat toegestopt. Zo komt er net iemand langs met chocolademelk en vorige week kreeg ze nog een appeltaartje. Maar bloemen krijgt ze niet. “Ha, nee, dat vind ik nog best leuk ,maar ik denk dat mensen dat lastig vinden, Dat ik te kritisch ben of zo. Maar ja, ik neem dan ook wel vaak zelf bloemen mee die over zijn.”Hannie Schaft

Naast het bloemetje doe ik ook bestellingen. rouwstukken en trouwboeketten. Ik vind het heel speciaal dat ik voor de Hanny Schaftstichting de krans mag maken Ik ben een echte Hanny Schaft-fan en haar foto staat ook op de toonbank. Ik kreeg er ook eens bedankmail van Job Cohen van. Dan ben ik best trots op mezelf met wat ik bereikt heb.”


In november en december is Nancy weer druk met de kerststukjes. “Daar kan ik echt mijn creativiteit in kwijt, dus ik heb er echt zin in. En dan werk ik met een favoriet: de Amaryllis. En dan straks in het voorjaar weer lekker veel narcissen en tulpen.”

Deel dit artikel:

Recente artikelen:

Straatkrantverkoper met een droom

Wie boodschappen doet bij de oudste kruidenier van Nederland aan de Spoorwegstraat, kent hem zeker: Straatkrantverkoper Ismaël. Soms wat melancholiek ogend, maar altijd vriendelijk en