Over ons

Buurtcoöperatie

De coöperatie is een bijzondere vereniging. En net als bij een “gewone” vereniging heeft een coöperatie leden en een bestuur. Begin vorige eeuw was de coöperatie populair bij boeren en ondernemers. Zij zagen toen al dat je met samen werken en samen ondernemen meer bereikt dan alleen.

Daarin is eigenlijk niet veel veranderd. Nu is er wel een nieuw soort coöperatie bijgekomen: de buurtcoöperatie. In 2013 is in onze wijk de Buurtcoöperatie Duurzaam Garenkokerskwartier opgericht. Nog steeds staat daarbij “samen” centraal: de samenhang in de buurt vergroten, buurtbewoners door middel van acties en activiteiten met elkaar in contact brengen en vooral samen zorgen voor een duurzame wijk.

Steun de buurtcooperatie en wordt lid voor €15 per jaar per huishouden! Zie het aanmeldformulier op deze pagina.

Wat doet de buurtcoöperatie?

De buurtcoöperatie organiseert gezellige buurtactiviteiten en is actief op het gebied van energie en duurzaamheid. Hieronder kan je je inschrijven als lid van de buurtcoöperatie Duurzaam Garenkokerskwartier. De financiële steun van €15,- per jaar wordt geïnvesteerd in bestaande en toekomstige activiteiten en om initiatieven te realiseren die voor en door de buurt worden bedacht.

 • op het dak van het Seinwezen is op 15 mei 2015 het eerste collectieve zonnestroomdak van Noord-Holland in gebruik genomen. Een mooi voorbeeld van een lagere energierekening voor bewoners uit de wijk door zonnestroom die is opgewekt op andermans dak. Speciaal hiervoor is een nieuwe coöperatie opgericht: Zon op Garenkokerskwartier.
 • Het buurtonderhoudsplan, een activiteit om huizen in de wijk nog comfortabeler te maken op het gebied van energiezuinig verbruik. Het buurtonderhoudsplan zich op het collectief aanpakken van huisonderhoud.
 • ‘Duurzame Straat’ als overkoepelende naam voor het schoon houden van de straat. We doen ook altijd mee met de Landelijke Opschoondag.

En er worden activiteiten en evenementen georganiseerd voor jong en oud om de ontmoetingen en contacten van buurtbewoners te bevorderen. Samen met en door buurtbewoners. Regelmatig terug komende activiteiten en evenementen zijn:

 • Het Garenkokerscafé met live muziek van lokale bands
 • Troeptrimmen: samen actief zwerfvuil opruimen
 • Voetbaltoernooi Garenkokerscup
 • Burendag
 • Sint Maarten actie voor de kinderen
 • Kerstviering bij de kerstboom op de Garenkokerskade;
 • Behandelen van ‘wijkzaken’
 • In samenwerking met een professional waar je verder wordt geholpen met jouw idee of initiatief

Steun de buurtcooperatie

Voor €15,- per jaar per huishouden steun je de buurtcoöperatie voor bestaande en toekomstige activiteiten en om initiatieven te realiseren die voor en door de buurt worden bedacht.

Voor vragen of meer informatie stuur een mail naar: [email protected]
 
Blijf op de hoogte van de activiteiten van de buurtcoöperatie, want de buurt heeft er nog vele in petto! Kijk regelmatig op de Facebook– en LinkedIn-pagina’s van het Garenkokerskwartier.

Ik word lid!

Het bestuur van de buurtcoöperatie

Andries Tieleman

Secretaris

Niek van Noppen

Bestuurslid

Maarten Mosselman

Penningmeester

Linda Troost

Voorzitter

Frank van de Peppel

Bestuurslid

Privacy verklaring

Buurtcoöperatie Duurzaam Garenkokerskwartier neemt de bescherming van je gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Buurtcoöperatie Duurzaam Garenkokerskwartier is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacy verklaring.