Search
Anonieme Garenkokers

Bestaan ze eigenlijk wel, anonieme Garenkokers? Dat zou natuurlijk niet zo mogen zijn. Maar, de een is dat misschien toch wel wat meer dan de ander! Zo ook bij Anniek Pheifer en René van Zinnicq Bergmann.
Waar Anniek altijd in beeld is als actrice, werkt René (acteur/regisseur), zeker de laatste jaren, steeds meer achter de schermen.

Met haar hoofdrol in de dit jaar uitgekomen succesvolle televisie serie ‘Anoniem’, maakt Anniek Pheifer maar weer eens duidelijk waarom zij tweemaal de Guido de Moorprijs én in 2015 de Mary Dresselhuys Prijs heeft ontvangen. Bij kinderen is ze beroemd als de mevrouw uit het Klokhuis.

René daarentegen heeft nog niet zo lang geleden de studie Toegepaste Psychologie afgerond en is inmiddels in binnen- en buitenland vooral actief als leiderschapscoach.
Genoeg interessante onderwerpen om te bespreken zou je dan ook denken. Maar zo liep het gesprek niet.

De zoektocht naar een huis met een tuin voor hun toen nog jonge zonen bracht het gezin 10 jaar geleden naar het Garenkokerskwartier. En op de vraag wat het meeste aanspreekt in de wijk, barsten Anniek en René los.

Rode draad is Kootje

Rode draad in hun verhalen is Kootje, de hond. Al wandelend worden broodjes gehaald bij Kuin, bloemen bij Nancy of Jasmijn, een kluifje bij Seref van de fietsen-winkel, allerhande spulletjes bij de Kluswijs, pizza’s bij Fratelli en Kootje gaat vanzelfsprekend ook mee naar kapper Matti.

Om zonder pauze en elkaar aanvullend te vervolgen met andere fijne punten van de wijk waarin ze zich zo thuis voelen. Het ‘zwembad’ om de hoek; de Kinderhuissingel waar ook hun bootje ligt, het Seinwezen met manege Vosse én de ligging ten opzichte van het strand, de duinen, wandelpark Caprera en het centrum van Haarlem.

De avond vloog dus voorbij en, en passant, voorkomen Anniek en René in hun enthousiasme, dat hun belangrijke ankers in de wijk verdwijnen in de anonimiteit.

Deel dit artikel:

Recente artikelen:

botox op de zijlweg

Botox op de Zijlweg

Het is algemeen bekend dat de mooiste mensen van Haarlem in het Garenkokerskwartier wonen. Daarom is het niet verwonderlijk dat er ook een cosmetische kliniek

Madeliefste

15 jaar Bloemenwinkel Madeliefste


Tijdens haar stage kwam Nancy terecht bij bloemenwinkel Madeliefste in de Hoofmanstraat. Ze keek om zich heen en voelde zich meteen thuis. Ze is gebleven

Zijl82 is maar negen maanden open geweest

Zijl82 gesloten

Lang hebben we moeten wachten op de “huiskamer” van het Garenkokerskwartier. Het waren negen geweldige maanden. Voor iedereen goed en wel gewend was aan een