Search
Garenkokerscup 2023

Het voetbalveld achter Seinwezen lag er bij als het strand van Ipanema, maar dan zonder de oceaan.

In ieder geval werd er gevoetbald alsof we op het strand waren. Sportief en vol inzet – en door sommige spelers ook op blote voeten.

Dat leek enkele dagen daarvoor uitgesloten, nadat zomerstorm Poly het veld be-dolven had onder de takken. Ook de boomwortels aan de zijkanten moesten nog worden bijgeknipt door de organisatie.

Pitch Invasion

De aanwezige corgi ‘Lily’, vernoemd naar wijlen de Britse vorstin, zorgde regelmatig nog voor een ouderwetse ‘pitch invasion’. Maar daar kon tijdens de finale geen sprake meer van zijn.

Extra uitdaging

Het team met Nout, Daniel, Rosalie, Sophia, Mees, Jurriaan en Mats ging er met de beker vandoor. Voor de eerste bal getrapt werd, zag de arbitrage de bui al hangen. De sportieve uitdaging werd voor de favorieten verhoogd, door hen een keeper (met de handen) te ontzeggen én een man minder op het veld toe te staan.

Maar kwaliteit komt toch altijd boven drijven. Zelfs met een speler minder. Het schilder-achtige spel van team De Vooruitgang – met vedettes Sebas en Noah – bleek goed voor de tweede plaats, net als vorig jaar.

Deel dit artikel:

Recente artikelen:

Creatief Kunstzinnig Actief in het Badhuis

Een Creatief Kunstzinnige Werkplaats voor buurtbewoners die meer van hun hobby willen maken. We denken daarbij aan de werkvormen zoals: Tekenen, Schilderen, Keramiek, Sieraden maken,