Search
Elisah is verslaafd aan wonen

Elisah Jacobs woont in onze buurt. Ze is verslaafd aan wonen en maakt naam als Interior Junkie (interiorjunkie.com), idolaat dat ze is van het inrichten van huizen. Elisah schrijft, fotografeert en filmt over de inrichting van haar huis, ze kijkt bij andere mensen binnen, ze struint hippe winkels af en deelt haar ideeën en interieurhersenspinsels op sociale media. Inmiddels heeft ze 80.000 volgers op Facebook, 14.000 abonnees op haar YouTube-kanaal en 70.000 volgers op Instagram. Door haar populariteit krijgt ze betaalde opdrachten van bedrijven zoals bij- voorbeeld Karwei, waarbij Elisah haar woon- ideeën combineert met een soort reclame.

“Ik vind het ontzettend leuk om met mijn huis bezig te zijn. Toen wij onze eerste woning kochten, startte ik een blog, daarnaast deed ik nog opdrachten als lifestyle-journalist. Maar, de laatste zes jaar heb ik er mijn fulltime baan van gemaakt. Ik heb de School voor Journalistiek gedaan en daarna nog 1,5 jaar de Foto-academie. Het editen van video’s doe ik helemaal zelf. Nu verdiep ik mij in het maken van podcasts. Je kunt veel leren van YouTube via tutorials, maar het meeste leer je door gewoon te doen!”

Vaste freelancers

Ik werk bewust met vaste freelancers, zoals de videograaf die alles filmt als ik bij mensen op bezoek ga voor een ‘home tour’. Ik heb een coach die mij helpt hoe ik het beste op Google vindbaar ben. En, vanaf het begin heb ik een managementbureau dat de samenwerking met merken regelt en mijn aanwezigheid op bijvoorbeeld Instagram meet – de engagement rate – waar dan weer de tarieven op gebaseerd worden. Sinds de lockdown ben ik online cursussen gaan geven voor hobby- isten én interieurstylisten, dat is een extra verdienmodel.”
“We wonen hier nu vijf jaar in deze heel charmante wijk. De Garenkokerskade met wat bootjes voor de deur vind ik echt gezellig. Het leukste zijn de wintermaanden. Dan kun je al wandelend naar binnen kijken. Het valt me op dat het Garenkokerskwartier heel veel leuke interieurs heeft.

Ons huis is nooit af

Ons huis uit 1890 is nooit af. Binnenkort wordt de wc opnieuw aangekleed met behang van Karwei waarvoor de keten een wedstrijd onder grafische vormgevers had uitgeschreven. Daar maak ik dan weer een Insta-post van. Laatst was de Viva nog op bezoek. Net als de Linda met een fotoshoot voor een artikel over interieur-influencers en binnenkort sta ik in de Marie Claire Maison, de wooneditie. Het geeft geen stress hoor! Alles gaat vanzelf. Op Insta post ik iedere dag eigenlijk wel een paar stories. Dat is belang- rijk, want als je een paar dagen niet actief bent is dat slecht voor je algoritme. Je wordt snel vergeten online.”

Deel dit artikel:

Recente artikelen:

Straatkrantverkoper met een droom

Wie boodschappen doet bij de oudste kruidenier van Nederland aan de Spoorwegstraat, kent hem zeker: Straatkrantverkoper Ismaël. Soms wat melancholiek ogend, maar altijd vriendelijk en