Search
De eerste schoolverlaters

IKC De Argonauten bestaat 5 jaar. De kleine maar fijne school aan de Nicolaas van der Laanstraat heeft dit jaar voor het eerst een groep 8 en dus kinderen die de school gaan verlaten. Mare, Jelmer, Hugo en Sam vertellen over hun jaren bij De Argonauten.

Sam was een van de eersten op De Argonauten. Zijn klas werd een groep 3/4 combinatie. Er zaten 10 kinderen in de klas, waarvan drie in groep 4. De overstap naar De Argonauten was niet moeilijk. “Iedereen was nieuw, ook de meesters en juffen, dus het was voor iedereen wennen. Dat het een startende school was hebben we niet echt gemerkt. In groep 5 en 6 kwamen er nog wat kinderen bij en bracht de oudste groep van de school op 10 kinderen.

Doordat het zo klein is krijg je meer aandacht dan op een grote school. We zijn altijd de oud-sten van de school geweest. Je hebt een voorbeeldfunctie, wat heel leuk is, maar soms ook vervelend. Andere kinderen op grotere, bestaande scholen zijn slechts in het laatste jaar de oudsten. Wij al vijf jaar. Dat houdt in dat we niet konden opkijken tegen oudere kinderen. We hebben alles zelfstandig voor het eerst moeten (aan-)leren.”

De IEP-toets is bij iedereen goed gegaan. Er was weinig stress, want je kon de toets in je ei-gen tempo maken. “En je mocht op een heel grote iPad!”, zegt Jelmer. Alle kinderen gaan naar een middelbare school van hun keuze. Hugo bijvoorbeeld gaat naar de gloednieuwe Agora-school Saga in Driehuis. “Omdat die school klein en nieuw is zal ik ook daar vanaf de eerste dag waarschijnlijk weer de oudste zijn.”

De kinderen van groep 8 wilden als afscheid géén musical organiseren. Wel dragen ze nog wat voor aan alle meesters en juffen. In juni zijn we al met school naar Duinrell geweest. “Een groep enthousiaste ouders regelt met ons nog een kamp waar we hopelijk marshmallows gaan maken, want die zijn lekker”, zegt Mare. En na dik twee jaar van corona kan het zomer-feest eindelijk weer doorgaan. Dat wordt toch echt de grote afsluiting van het schooljaar en ons afscheid van de Argonauten.

Deel dit artikel:

Recente artikelen:

botox op de zijlweg

Botox op de Zijlweg

Het is algemeen bekend dat de mooiste mensen van Haarlem in het Garenkokerskwartier wonen. Daarom is het niet verwonderlijk dat er ook een cosmetische kliniek

Madeliefste

15 jaar Bloemenwinkel Madeliefste


Tijdens haar stage kwam Nancy terecht bij bloemenwinkel Madeliefste in de Hoofmanstraat. Ze keek om zich heen en voelde zich meteen thuis. Ze is gebleven

Zijl82 is maar negen maanden open geweest

Zijl82 gesloten

Lang hebben we moeten wachten op de “huiskamer” van het Garenkokerskwartier. Het waren negen geweldige maanden. Voor iedereen goed en wel gewend was aan een