Search
Ondernemer uit de wijk: Lies van der Vlugt

Dag, mijn naam is Lies van der Vlugt, ik woon in het Garenkokerskwartier en ben stoffeerster. Jarenlang heb ik als architect gewerkt. Hier in de buurt heb ik de voetbalkantine van Alliance ontworpen.

Maar voor mij was de tijd aangebroken om iets anders te gaan doen. Ik wilde iets met mijn handen maken en niet alleen achter de computer tekenen. Doordat ik mijn diploma tot meubelstoffeerder aan de vakopleiding behaalde en mijn kinderen in die tijd uit huis gingen studeren, kon ik thuis een werkplaats inrichten. Ruimte genoeg. Fauteuil-Liz- meubelstoffering was opgericht.

Een meubel wordt opnieuw gestoffeerd wanneer het meubel voor de eigenaar van waarde is. Dit kan een emotionele waarde zijn doordat het bv een erfstuk is. Ook kan iemand gehecht zijn aan een meubel omdat hij precies het goede formaat heeft en daardoor zo lekker zit. Nergens is zo’n fijne stoel nieuw te koop. Natuurlijk kan een meubel ook door zijn ontwerp een hoge marktwaarde hebben en met een kwalitatief goede stoffering nog meer in waarde toe laten nemen.

Samen met de opdrachtgever ga ik op zoek naar een goede meubelstof, bekijken we het zitcomfort en kijken we waar het meubel past in het interieur. Daarna ga ik in alle rust en met veel precisie het meubel stofferen. Uiteindelijk wordt een mooi meubelstuk pas waardevol door persoonlijke aandacht.

Naast het stofferen in de meubelstoffeerderij geef ik ook les als docent op het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam. Hierbij breng ik mijn passie voor het meubelstofferen over op de studenten. Dit geeft net zo veel voldoening als het stofferen van meubels zelf. Het ambacht levend houden, meubels een tweede leven geven en studenten hierin te begeleiden, maakt mijn werk zeker ook uitdagend!

Lies van der Vlugt

www.fauteuil-liz-.nl

Deel dit artikel:

Recente artikelen:

Creatief Kunstzinnig Actief in het Badhuis

Een Creatief Kunstzinnige Werkplaats voor buurtbewoners die meer van hun hobby willen maken. We denken daarbij aan de werkvormen zoals: Tekenen, Schilderen, Keramiek, Sieraden maken,

botox op de zijlweg

Botox op de Zijlweg

Het is algemeen bekend dat de mooiste mensen van Haarlem in het Garenkokerskwartier wonen. Daarom is het niet verwonderlijk dat er ook een cosmetische kliniek