Search
Derde editie van de Garenkokerscup

De eerste en tweede GarenkokersCup

In 2014 had Teun van den Buijs het briljante idee om voorafgaand aan het WK Voetbal in Brazilië in onze wijk een voetbaltoernooi te houden. Steven van Kempen en Nico de Wit namen de organisatie op zich. Ook al was er geen EK of WK in 2015, de GarenkokersCup viel zo goed in de smaak, dat in 2015 om de tweede cup werd gespeeld.

10 juli 2016: de derde GarenkokersCup

Vlak vóór de finale EK 2016 tussen Portugal en Frankrijk deden zes super enthousiaste teams hun uiterste best om deze mooie prijs te winnen:

  • De Kadekoningen
  • Duvenvoorde Dudes
  • FC De Koepel
  • FC De Vooruitgang
  • Seinwezen
  • Team Teun

Op een veld vóór het Seinwezen en een snel ‘gemaaid’ grasveld achter het Seinwezen werd in wedstrijden van twee keer vier minuten beslist wie van deze zes teams de finalewedstrijd mocht spelen. Niet eenvoudig om de bal in zo’n kleine goal te krijgen…..

Finale

FC De Vooruitgang en FC De Koepel kwamen als de twee besten uit de poules.

Door veel buurtgenoten aangemoedigd, speelden deze twee teams de finale. Later op de avond zouden Portugal en Frankrijk hetzelfde doen: onbeslist in de gewone speeltijd, 1-0 in de verlenging. FC De Koepel scoorde het winnende doelpunt. Goed gespeeld!

De aanvoerder van FC De Koepel gaf spontaan de pas gewonnen cup daarna aan de jongste supporter van FC De Vooruitgang.

De doeltjes en ballen weer in de auto. Tijd om samen met bekende en nog niet eerder ontmoette buurtgenoten een drankje te drinken en te genieten van de meegenomen hapjes, salades en ander lekkers. En daarna op groot scherm in Seinwezen: de EK finale Portugal – Frankrijk.

Deel dit artikel:

Recente artikelen:

Creatief Kunstzinnig Actief in het Badhuis

Een Creatief Kunstzinnige Werkplaats voor buurtbewoners die meer van hun hobby willen maken. We denken daarbij aan de werkvormen zoals: Tekenen, Schilderen, Keramiek, Sieraden maken,