Katoenpad
Deel dit artikel:

Pad bij Garenkokerskade krijgt de naam Katoenpad. Het naamloze pad tussen de Pijntorenstraat en de Burgemeester Boreelstraat naast de Garenkokerskade heeft op 22 juni een officiële straatnaam gekregen: Katoenpad. 

Omdat er in de nieuwbouw huisnummers aan dit pad worden gekoppeld heeft het pad nu ook een straatnaam gekregen. Gekozen is voor de naam Katoenpad, omdat er in deze omgeving een katoenfabriek heeft gestaan. Het Garenkokerskwartier was in de 19e eeuw de vestigingsplaats van één van de drie grote katoenfabrieken die Haarlem na circa 1830 telde.

Recente artikelen:

Samen de winter door

Sinds de energiecrisis hebben huishoudens steeds meer moeite met het betalen van hun energierekening, ook in Haarlem. Het aantal inwoners dat hiermee te maken heeft,

Ervaringen van een energiecoach

De Nieuwsbriefredactie zit aan tafel met de zeer gemotiveerde energiecoach Jan van der Laan uit de Coornhertstraat. Jan heeft zich vorig jaar aangemeld bij de