Search
Katoenpad

Pad bij Garenkokerskade krijgt de naam Katoenpad. Het naamloze pad tussen de Pijntorenstraat en de Burgemeester Boreelstraat naast de Garenkokerskade heeft op 22 juni een officiële straatnaam gekregen: Katoenpad. 

Omdat er in de nieuwbouw huisnummers aan dit pad worden gekoppeld heeft het pad nu ook een straatnaam gekregen. Gekozen is voor de naam Katoenpad, omdat er in deze omgeving een katoenfabriek heeft gestaan. Het Garenkokerskwartier was in de 19e eeuw de vestigingsplaats van één van de drie grote katoenfabrieken die Haarlem na circa 1830 telde.

Deel dit artikel:

Recente artikelen:

Elisah is verslaafd aan wonen

Elisah Jacobs woont in onze buurt. Ze is verslaafd aan wonen en maakt naam als Interior Junkie (interiorjunkie.com), idolaat dat ze is van het inrichten

De Sierkan in ijs

NV Haarlemsche Melkinrichting ‘De Sierkan’ werd opgericht in 1902. Het bedrijf startte in 1903 op de hoek van de Zijlweg en de Zijlsingel met de