Search
Katoenpad

Pad bij Garenkokerskade krijgt de naam Katoenpad. Het naamloze pad tussen de Pijntorenstraat en de Burgemeester Boreelstraat naast de Garenkokerskade heeft op 22 juni een officiële straatnaam gekregen: Katoenpad. 

Omdat er in de nieuwbouw huisnummers aan dit pad worden gekoppeld heeft het pad nu ook een straatnaam gekregen. Gekozen is voor de naam Katoenpad, omdat er in deze omgeving een katoenfabriek heeft gestaan. Het Garenkokerskwartier was in de 19e eeuw de vestigingsplaats van één van de drie grote katoenfabrieken die Haarlem na circa 1830 telde.

Deel dit artikel:

Recente artikelen:

Creatief Kunstzinnig Actief in het Badhuis

Een Creatief Kunstzinnige Werkplaats voor buurtbewoners die meer van hun hobby willen maken. We denken daarbij aan de werkvormen zoals: Tekenen, Schilderen, Keramiek, Sieraden maken,

botox op de zijlweg

Botox op de Zijlweg

Het is algemeen bekend dat de mooiste mensen van Haarlem in het Garenkokerskwartier wonen. Daarom is het niet verwonderlijk dat er ook een cosmetische kliniek