Search
Informatieavond IKC Argonauten 16 juni as

n augustus 2017 opent de nieuwe basisschool en kinderopvang IKC De Argonauten haar deuren in het pand van De Schakel aan de Nicolaas van der Laanstraat. Omdat het gebouw eerst van binnen verbouwd moet worden, start het IKC in augustus 2016 in een tijdelijk pand aan de Cruquiusstraat met een eerste kleutergroep. Het IKC-team praat u graag bij over de laatste ontwikkelingen.

“Sinds augustus 2015 zijn we samen met stichting Spaarnesant en kinderopvang Op Stoom bezig om het IKC – Integraal Kind Centrum – vorm te geven. In de afgelopen maanden hebben wij voor ouders 2 druk bezochte informatieavonden over onze plannen georganiseerd. Op 16 juni a.s. vindt de laatste informatieavond voor belangstellenden plaats. Naast deze ouderavonden is er ook een bijeenkomst met directe omwonenden geweest. Ook al is het enthousiasme voor een school in deze buurt groot, er zijn ook nog een aantal bespreekpunten waarover wij met buurtbewoners in contact blijven.”

Wilt u meer informatie over onze plannen of de informatieavond op 16 juni bijwonen? Neem dan contact via [email protected] of kijk op www.ikcdeargonauten.nl.

Werkgroepen met buurtbewoners 

“Er zijn 2 werkgroepen gevormd waarvoor diverse buurbewoners zich hebben aangemeld: werkgroep ‘gebouw en gebruik’ en werkgroep ‘verkeer’ die zich vooral bezighoudt met de verkeersstromen en verkeersveiligheid rond het IKC.”

Eerste kleutergroep start in augustus 2016 

“Het opzetten van het IKC is een mooi project waar alle betrokkenen veel energie van krijgen. Uit het aantal aanmeldingen blijkt dat er grote behoefte is aan een basisschool en opvang in de wijk. We zijn dan ook blij dat we in augustus al met 1 kleutergroep kunnen starten op de tijdelijke locatie. De leerkrachten van deze kleutergroep zijn Rosemarie de Boed en Ellen Stamer (zie foto team). Later in het jaar start naar verwachting een tweede kleutergroep. In augustus 2017 bieden we ook onderwijs aan leerlingen uit groep 3. Onze intentie is om dat schooljaar 2017-2018 ook kinderen uit groep 4 les te gaan geven.”

Deel dit artikel:

Recente artikelen:

Straatkrantverkoper met een droom

Wie boodschappen doet bij de oudste kruidenier van Nederland aan de Spoorwegstraat, kent hem zeker: Straatkrantverkoper Ismaël. Soms wat melancholiek ogend, maar altijd vriendelijk en